DKIM, wat is het?

DKIM (Domain Keys Identified Mail) is een e-mail techniek waarmee de ontvanger een mogelijkheid krijgt om te kijken of de e-mail echt verstuurd en geautoriseerd is door de eigenaar van het domein. Op het moment dat wij DKIM voor u hebben ingeschakeld en u een e-mail verstuurd vanaf uw domein dat in beheer is bij Van Son Webdesign en Hosting voegen wij hier automatisch een digitale handtekening aan toe. Deze DKIM handtekening is een kleine code die wordt toegevoegd aan de header van een bericht en is beveiligd door middel van encryptie.

Wanneer de ontvanger (of het ontvangende systeem) heeft geconstateerd dat een bericht is gesigneerd met een geldige DKIM handtekening, is het zeker dat gedeelten van de e-mail waaronder de inhoud en bijlagen niet zijn gewijzigd. DKIM handtekeningen zijn niet zichtbaar voor de eindgebruiker, het controle gebeurd automatisch door de mailserver van de ontvangers.

De implementatie van DKIM zorgt voor een verbeterde aflevering en bied bescherming tegen kwaadaardige e-mails die uit naam van jouw domein worden verzonden. In de praktijk worden deze doelen nog beter bereikt wanneer een DKIM record zal worden gebruikt samen met DMARC (en SPF). DMARC maakt gebruik van SPF en DKIM samen. Samen leiden deze drie aanvullende beveiligingsmethoden naar het beste resultaat voor e-mailbeveiliging en e-mail aflevering.

Artikeldetails

Artikel-ID:
2
Categorie:
Beoordeling :